دیگر زمان آن رسیده تا سیستم عامل خود را ارتقاء داده و با ویندوز ۷ خداحافظی کنید، چرا که پشتیبانی از این ویندوز توسط مایکروسافت در تاریخ ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ پایان خواهد پذیرفت. بعد از تاریخ ذکر شده، این شرکت دیگر هیچ پشتیبانی رایگان، از جمله تعمیر، انتشار اصلاحیههای امنیتی و رفع آسیبپذیریها، ایجاد و انتشار قابلیتهای جدید و... را برای خیل عظیم کاربرانی که همچنان از ویندوز ۷ استفاده میکنند، ارائه نخواهد کرد. همین مساله موجب خواهد شد تا تعداد زیادی از آنان و سیستمهایشان در معرض خطرات مختلف امنیتی قرار گیرند.
میلیونها کاربر و ویندوزهای قدیمی
تقریبا میتوان گفت که میلیونها کاربر همچنان در حال استفاده از نسخههای قدیمی ویندوز هستند. برای مثال پس از این که ۳ سال از آغاز به کار ویندوز ۱۰ گذشته و مایکروسافت همواره کاربران را تشویق به نصب آن کرده، این ویندوز تنها در پایان سال گذشته توانست است از نظر تعداد کاربران، از ویندوز ۷ پیشی بگیرد.
ویندوز ۷ در سال ۲۰۰۹ معرفی و رونمایی شد و بر اساس آمار ارائه شده توسط Netmarketshare، همچنان ۳۷ درصد از کاربران در کامپیوترهای شخصی خود از آن استفاده میکنند؛ تعدادی بسیار فراتر از استفاده از ویندوز ۸ و ۸.۱ که بسیار متفاوتتر از ویندوز ۷ طراحی شدهاند.
در واقع مایکروسافت پشتیبانی اصلی خود را از ویندوز ۷ در ژانویه ۲۰۱۵ پایان بخشید، اما به مدت ۵ سال، پشتیبانی امنیتی و خدمات دیگر را در دستور کار خود قرار داد، اما دیگر زمان آنچنانی باقی نمانده است.
همزمان با پایان پشتیبانی از ویندوز ۷ در سال آینده، مایکروسافت همچنین پشتیبانی از محصولات زیر را نیز متوقف خواهد کرد.
- MS Office 2010
- Windows Server 2008/2008 R2
- SQL Server 2008/2008 R2
- Exchange 2010
- Windows Embedded 7
علاوه براین موارد، پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز ۸ نیز در تاریخ دهم ژانویه سال ۲۰۲۳ متوقف خواهد شد.
کاربران فعلی ویندوز ۷ باید چه کار کنند؟
اگر هنوز از کاربران ویندوز ۷ هستید، تنها یک سال زمان برای ادامه استفاده خود از این ویندوز زمان دارید. سازمانهای دولتی و شرکتهای بزرگ میتوانند خدمات پشتیبانی از ویندوز ۷ را از مایکروسافت خریداری کنند تا زمان بیشتری از یک سال برای تغییر سیستمهای خود داشته باشند که مستلزم پرداخت هزینههای نسبتا زیاد است. اما کاربران معمولی، باید ویندوز خود را به ویندوز ۱۰ ارتقاء دهند و از استفاده از ویندوز ۷ که فاقد پشتیبانیهای امنیتی بوده و در نتیجه آنها را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد، خودداری کنند.