هشدار اف‌بی‌آی: کلاهبرداران با تقلید صدای مقامات ارشد آمریکا اطلاعات کاربران را سرقت می‌کنند

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

اداره تحقیقات فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی نسبت به موجی از کلاهبرداری‌های پیشرفته که از فناوری دیپ‌فیک برای جعل صدای مقامات ارشد دولت ایالات متحده استفاده می‌کند هشدار داد. به گفته این نهاد، مهاجمان از آوریل ۲۰۲۵ کارزاری سازمان‌یافته را آغاز کرده‌اند که هدف اصلی آن دسترسی به حساب‌های دولتی و اطلاعات مالی حساس است.

مهاجمان در این شیوه که ترکیبی از پیامک‌های جعلی (smishing) و تماس‌های فیشینگ تلفنی (vishing) است، تلاش می‌کنند با جعل هویت مقام‌های عالی‌رتبه، اعتماد قربانیان را جلب کرده و سپس آن‌ها را به انتقال مکالمه به پلتفرمی دیگر هدایت کنند. اف‌بی‌آی نامی از مقامات جعلی‌شده یا پلتفرم مورد استفاده نبرده اما به کاربران هشدار داده است که پیام‌های دریافتی حتی در صورت استفاده از صدای آشنا، لزوما واقعی نیستند.

مقامات امنیتی توصیه می‌کنند در صورت دریافت چنین پیام‌هایی، از تماس با شماره ارائه‌شده خودداری کرده و در عوض از شماره رسمی نهاد مربوطه استفاده کنند. همچنین تشخیص عبارات غیرعادی یا تپق‌های زبانی می‌تواند نشانه‌ای از جعلی بودن صدا باشد.

اف‌بی‌آی همچنین هشدار داده است که پیشرفت سریع فناوری‌های هوش مصنوعی باعث شده تمایز میان صدای واقعی و جعلی بسیار دشوار شود. در این شرایط، بهترین راه، کسب اطمینان از طریق مراجع امنیتی رسمی یا تماس مستقیم با این نهاد است.

فناوری دیپ‌فیک صوتی که پیش‌تر در قالب پیام‌های ضبط‌شده استفاده می‌شد اکنون با کاهش هزینه‌ها و دسترسی آسان، به ابزاری رایج در کلاهبرداری‌های دیجیتال تبدیل شده است. هرچند دیپ‌فیک تعاملی همزمان (real-time interactive deepfake) هنوز نیازمند بودجه‌های سنگین است، اما کارشناسان امنیتی هشدار می‌دهند با ادامه روند فعلی، چنین روش‌هایی نیز به‌زودی در دسترس عموم قرار خواهند گرفت.

در یکی از نمونه‌های مشابه، چندی پیش یک تاجر در هنگ‌کنگ مدعی شد با فریب از دیپ‌فیک، مبلغی معادل ۲۵ میلیون دلار را برای کلاهبرداران منتقل کرده است. با این حال، برخی تحلیل‌گران این روایت را اغراق‌آمیز دانسته و اجرای چنین حملاتی را فعلا در حد توان دولت‌ها یا شرکت‌های بزرگ می‌دانند.

توضیحات بیشتر:

Scammers are deepfaking voices of senior US government officials, warns FBI