بررسی‌های شرکت چک‌پوینت درباره

فعالیت‌های مخفی گروه هک Naikon در پنج سال گذشته با استفاده از بدافزار Aria-body

یافته‌های جدید محققان شرکت چک‌پوینت نشان می‌دهد که گروه هک Naikon در پنج سال گذشته با استفاده از بدافزار Aria-body به‌صورت مخفیانه به فعالیت‌های خود ادامه داده است. Naikon یکی از گروه‌های هک وابسته به دولت چین است که مدیریت یک فعالیت‌های جاسوسی سایبری علیه نهادهای دولتی در استرالیا، اندونزی، فیلیپین، تایلند، میانمار و برونئی را بر عهده دارد.
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹

گروه هک Naikon به‌عنوان یکی از گروه هک شناخته شده در دسته تهدید‌های مستمر و پیشرفته قرار می‌گیرد و تا سال ۲۰۱۵ یکی از فعال‌ترین گروه‌های مهاجم در آسیا شناخته می‌شد. این گروه، حملات بسیاری را در این ناحیه به منظور جمع‌آوری اطلاعات ژئوپلتیکی انجام داده است.

بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده توسط محققان امنیتی شرکت چک‌پوینت، گروه هک Naikon در ۵ سال گذشته فعالیت‌های خود را متوقف نکرده و از یک درب پشتی به نام Aria-body برای انجام کارهای خود به صورت مخفیانه استفاده کرده است.

به طور خلاصه، درب پشتی Aria-body برای کنترل شبکه داخلی یک سازمان و حمله به دیگر سازمان‌های از قبل آلوده و آسیب‌پذیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی نسخه‌های درب پشتی Aria-body دارای توانایی‌هایی از جمله به دست گرفتن کنترل کیبورد و بارگذاری افزونه‌های مخرب هستند. همچنین این درب پشتی علاوه بر استخراج اطلاعات سرقت شده و انتقال آن‌ها به سرور کنترل و فرمان، قابلیت اجرای فرمان‌های دیگر که از طرف اپراتور دریافت کند را نیز دارد.

محققان در همین رابطه گفته‌اند که با توجه به ویژگی‌های قربانیان و قابلیت‌های ارائه شده توسط این گروه، به نظر می‌رسد که هدف این گروه جمع‌آوری اطلاعات و جاسوسی در کشور‌هایی که دولت‌های آن مورد هدف قرار داده شده‌اند است.

گروه Naikon APT معمولا از ایمیل‌های تقلبی علیه آژانس‌های مهم دولتی و سازمان‌های مهم استفاده می‌کند. این ایمیل‌ها پس از باز شدن یک جاسوس‌افزار را در سیستم نصب می‌کنند که اسناد مهم را سرقت کرده و آن‌ها را به یک سرور کنترل و فرمان ارسال می‌کند.

لوتم فینکلستین، مدیر بخش تهدید اطلاعات در شرکت چک‌پوینت گفته است که گروه Naikon با جا زدن خود به عنوان یک دولت خارجی، سعی در حمله به یکی از مشتریان ما داشت، به همین سبب نیز ما توانستیم آن‌ها را پس از ۵ سال شناسایی کنیم.

 

 

توضیحات بیشتر:

This Asia-Pacific Cyber Espionage Campaign Went Undetected for 5 Years