معرفی و بررسی

قابلیت Privacy Checkup، تنظیمات حریم خصوصی در گوگل و کنترل اطلاعات

در این مطلب، به‌طور خلاصه به معرفی و بررسی قابلیت Privacy Checkup پرداخته‌ایم که به شما اجازه می‌دهد حریم خصوصی و اطلاعات خود در محصولات و سرویس‌های تحت کنترل شرکت گوگل را مدیریت کنید. لازم به یادآوری است که تمام موارد معرفی شده برای کنترل دسترسی‌ها و داده‌ها، براساس توضیحات و ادعاهای شرکت گوگل بوده که صحت کامل آن‌ها در عمل، به‌صورت ۱۰۰ درصدی قابل اتکا نیست؛ بنابراین، پیش از ثبت و اشتراک‌گذاری هرگونه داده‌ای در سرویس‌های اینترنتی، به عواقب امنیتی احتمالی آن، بی‌اندیشید.

از آن‌جایی که اخیرا کاربران حساسیت بیشتری درباره چگونگی استفاده از اطلاعاتشان در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند، شرکت‌های فناوری با چالش‌ها و بررسی‌های موشکافانه بیشتری مواجه شده‌اند. برای مثال، شرکت گوگل در سال‌های اخیر قابلیت‌های امنیتی جدیدی را به منظور افزایش شفافیت چگونگی استفاده‌ از داده‌های کاربران و بازگرداندن کنترل اطلاعات به دست آن‌ها معرفی کرده است.

یکی از راه‌ها برای افزایش امنیت حساب گوگل، استفاده از قابلیت Privacy Checkup است. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد که اطلاعات خود در محصولات و سرویس‌های تحت کنترل این شرکت مدیریت کنید. اکنون می‌توانیم به برخی از تصمیماتی که ممکن است بخواهید درباره استفاده از جستجو، یوتیوب، نقشه یا دیگر سرویس‌های شرکت گوگل بگیرید بپردازیم.

 

سوابق فعالیت‌های کاربری در وب و برنامه‌های مختلف

هنگام فعال بودن این گزینه، گوگل فعالیت‌های جستجوی شما را در سایت خود و سرویس‌های محلی مرتبط با خدمات خود ذخیره می‌کند. در مرورگر کروم نیز تاریخچه کاملی از جستجوهای شما، سایت‌هایی که بازدید کرده‌اید و فعالیت‌های شما را ذخیره می‌کند. اگر تلفن هوشمند اندرویدی دارید، برنامه‌هایی که با آن‌ها تعامل داشته‌اید و زمان دقیق و تعداد دفعات استفاده از آن‌ها را نیز ذخیره می‌کند.

شرکت گوگل ادعا می‌کند که همه این داده‌ها را برای ارائه نتایج جستجوی سریعتر و پاسخ‌های متناسب‌تر به کاربران نیاز دارد. شما می‌توانید این قابلیت را غیرفعال کنید که در این شرایط گوگل قادر به جمع‌آوری تاریخچه مرورگر، فعالیت‌ها، برنامه‌ها، دستگاه‌ها، صداها و... نخواهد بود. همچنین قابلیتی وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد این داده‌ها را به صورت دستی، یا به صورت خودکار در بازه‌های زمانی سه و شش ماهه یا یک و یک سال و نیم حذف کنید.

 

سوابق موقعیت مکانی

این موضوع کاملا بدیهی است، اما بسیاری از مردم نمی‌دانند که گوگل نقشه‌ای از تمام مکان‌هایی که کاربر به همراه دستگاه خود در آن‌ها حضور داشته است ثبت می‌کند. به خاطر داشته باشید که اگر این قابلیت فعال باشد، حتی اگر در حال استفاده از دیگر سرویس‌های گوگل نیز باشید هم موقعیت جغرافیایی شما ثبت خواهد شد.

این قابلیت به مسیریابی نقشه در مسیرهای پر رفت و آمد شما کمک خواهد کرد. شما می‌توانید ثبت تاریخچه موقعیت مکانی خود را در هر زمان متوقف کنید، اما این به آن معنا نیست که اطلاعاتی که از قبل جمع‌آوری شده‌اند پاک خواهند شد. شما می‌توانید این کار را به صورت دستی در Google Maps Timeline انجام دهید، مگر اینکه بخواهید سابقه‌ای از مکان‌هایی که از آن‌ها بازدید کرده‌اید داشته باشید.

 

سوابق فرامین و صداهای ضبط شده

اگر از دستیار گوگل استفاده می‌کنید و این قابلیت در حساب شما فعال است، پس فرمان‌های صوتی شما ضبط و ذخیره می‌شوند. در واقع گوگل از این صداها برای تقویت گفتگوی خود استفاده می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهید دستورات و سوالات مختلفی را مرور کنید، باید از نوار جستجو استفاده کرده و نتایج را فیلتر کنید. برای غیرفعال کردن این قابلیت می‌توانید در بخش Activity controls این کار را انجام دهید.

سوابق یوتیوب و چیزهایی که به اشتراک می‌گذارید

در صورت فعال بودن این قابلیت، گوگل سابقه‌ای از همه ویدیوهایی که تماشا می‌کنید را در این سرویس ذخیره می‌کند. این یعنی یوتیوب زمانی که شما تماشای یک ویدیو را متوقف کرده‌اید را می‌داند و براساس جستجوهای شما، ویدیوهای دیگری را برای تماشا پیشنهاد می‌دهد.

همانند دیگر موارد، شما می‌توانید تاریخچه جستجوی خود را مرور کنید و در صورت تمایل آن را حذف کرده و ثبت سوابق را متوقف کنید.

موردی که معمولا درباره یوتیوب فراموش می‌کنیم، این است که یوتیوب تنها یک سایت برای تماشای ویدیو نیست، بلکه یک شبکه اجتماعی است. بنابراین شما همچنین باید به آنچه که به اشتراک می‌گذارید و سایر کاربران می‌توانند در مورد شما ببینند، از جمله حساب‌هایی که دنبال می‌کنید و لیست های پخش خود توجه داشته باشید.

 

تنظیمات آگهی‌‌ها

تنظیمات آگهی‌ها به شما این اجازه را نمی‌دهد که نمایش آگهی‌ها را غیرفعال کنید، اما می‌توانید نوع تبلیغاتی که به شما نمایش داده می‌شود را بر اساس علایق، سن، جنسیت و اطلاعات دیگر تغییر دهید. این یعنی اگر شخصی‌سازی آگهی‌ها را غیرفعال کنید، تبلیغاتی کلی را مشاهده خواهید کرد که با علایق شما همخوانی ندارند، همچنین ممکن است تبلیغات بیشتری را در نتایج جستجوی گوگل مشاهده کنید. اگر می خواهید تعداد تبلیغاتی را که می‌بینید محدود کنید، حتما باید از یک افزونه مسدود‌کننده تبلیغات استفاده کنید.

کنترل چیزهایی که دیگران درباره شما می‌بینند

این بخش درباره اطلاعات پروفایل شما است که بسته به میزانی که اطلاعات در آن وارد کرده‌ باشید، قادر به تصحیح آن هستید. اگر اطلاعات زیادی در حساب خود وارد نکرده باشید، پس احتمالا اطلاعات حساب شما تنها شامل جمله نام و تاریخ تولد است. موردی که باید به آن توجه کنید بخش «Shared endorsements» است؛ اگر این مورد فعال باشد، نظرات شما برای ارتقاء مشاغل یا حتی استفاده در تبلیغات گوگل برای دیگر کاربران قابل مشاهده خواهد بود. این گزینه باید به‌طور پیش‌فرض غیرفعال باشد، اما بررسی آن خالی از لطف نیست.

در نهایت این تصمیم بر عهده شماست که بخواهید حریم شخصی خود را بیشتر ارزیابی کنید یا کنترل بیشتری از اطلاعات خود را در اختیار گوگل قرار دهید. ممکن است پیدا کردن تنظیمات مورد نظر شما در این ابزار مدتی طول بکشد، اما با توجه به کارآمد بودن، ارزش صرف زمان را دارد. اگر فراموش کنید که هر چند ماه یک‌بار تنظیمات خود را بررسی کنید، می‌توانید یک ایمیل یادآوری ایجاد کنید تا قادر به مرور تنظیمات خود در زمان معین باشید. حریم خصوصی شما موضوعی است که نباید به آسانی از آن گذر کنید و باید تنظیمات خود را در کلیه سرویس‌هایی که استفاده می‌کنید حداقل دو بار در سال بررسی کنید.